Recepten

Zelf sausjes maken

Eigengemaakte sausjes bevatten veel minder calorieën, suikers en of verzadigde vetten dan de kant & klare.

Je maakt ze heel gemakkelijk en snel zelf en zijn nog lekkerder ook!

Knoflooksaus: (voor 200 ml)

200 ml magere yoghurt
1/4 koffielepel mosterd (Dijon)
1 theelepel citroensap
Cayennepeper (naar smaak)
3 teentjes geperste knoflook
2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
Klein snufje zout (zonodig)

Roer alle ingrediënten goed door elkaar en zet het ruim 6 uur afgedekt in de koelkast.
* De saus is een week houdbaar in de koelkast en een eetlepel bevat ongeveer 6 kcal

Whiskysaus:
200 ml magere yoghurt
2 eetlepels tomatenketchup
1/2 theelepel paprikapoeder en 4 druppels worcestersaus

* De saus is een week houdbaar in de koelkast en een eetlepel bevat ongeveer 8 kcal

Tzatzikisaus:
200 ml magere yoghurt
1/4 komkommer uitgelekt en geraspt
1 zakje tzatzikisaus (Duyvis)
1 teentje geperste komkommer

Een eetlepel bevat ongeveer 8 kcal

Lekkere en vullende Havermoutpannenkoekjes

(voor 3 tot 4 pannenkoekjes)

– 1 ei
– 80 gram havermout
– 160 ml melk

Meng dit in een blender en je heb een heerlijk en gezond pannenkoekbeslag!
Veel variaties mee mogelijk. Bv met vers fruit, yoghurt/ kwark en honing (zoals op de foto) of hartig met bv spek en kaas.
Ook erg lekker met appel, rozijntjes en kaneel!